Jeugd

Voor onze Capitals club is onze jeugd de toekomst. Bij veel clubs zie je dat er veel aandacht gaat naar de 1e teams, maar wij zetten zelfs onze jonge ijshockeyers in het voorprogramma van belangrijke thuiswedstrijden van ons 1e Orangegas Capitals team. 

Indeling jeugdteams Capitals Leeuwarden
De jeugd wordt in de teams ingedeeld op basis van ervaring en leeftijd. Soms wordt er dispensatie toegekend wanneer iemand net is begonnen, dan mag je wat langer in een team blijven spelen, los van je leeftijd. Lol maken en plezier hebben staan voorop!

  • U8: under 8 years old
  • U10: under 10 years old
  • U12: under 12 years old
  • U14: under 14 years old

U8-U10 team

Hier begint je ijshockey carrière. Vanuit de ijshockeyschool maak je in dit team je eerste schaatsmeters in een echte wedstrijd. Misschien maak je je eerste goal. Dan krijg je de puck mee naar huis met de datum en je naam erop. Misschien bots je voor het eerst tegen je tegenstander of een teamgenootje. Hier leer je met vallen & opstaan. Je mag zelfs op goal staan en pucks stoppen als je dat zou willen. Bij dit team is er maar één ding dat moet en dat is: plezier maken. En dat is supermakkelijk, want ijshockey is het allerleukste spelletje dat er is! Onze wedstrijden spelen we om de twee weken. We doen dit in toernooivorm in Groningen, Heerenveen of in onze eigen 11stedenhal in Leeuwarden. Kom een keer bij ons kijken! We trainen op dinsdag en donderdag tussen 17.00 en 18.00 uur.

U12 team

Na de U10 kom je in de U12. Het is als naar de grote school gaan. Er verandert nu veel. Van driekwart ijsveld naar groot ijsveld, van beperkt straffen naar alle straffen (en dus 2 minuten op de strafbank). Ook zijn regels als icing en off-side helemaal nieuw. En dan tot slot de netto tijd die je speelt. Geen zoemer elke 90 seconden waarop je wisselt. Als verdediger, winger of center moet je jouw eigen carrousel in de gaten houden. Kleine jongens en meisjes met grote mensen regels, een prachtige uitdaging om het echte spel onder de knie te krijgen. Maar vergis je niet, ook deze competitie doet niet onder voor die van hun helden uit het 1e van OrangeGas Capitals Leeuwarden, ook deze talenten komen er aan.